Colau congela l’hotel de Faus

El projecte previst a l'antiga seu de Henkel a Barcelona és un dels afectats per la moratòria municipal
sarkozy
sarkozy

La suspensió durant un any de les concessions de tota mena de llicències d’allotjament turístic a Barcelona, anunciada aquest dijous per l’alcaldessa, Ada Colau, afecta una trentena de llicències en tràmit i un grapat de projectes que encara no l’han sol·licitat.

Entre els projectes que queden congelats hi ha la conversió de la Torre Agbar en un hotel de la cadena Hyatt, prevista per Emin Capital, que encara no havia demanat la llicència, i el de l’hotel que vol aixecar Javier Faus, el vicepresident econòmic del FC Barcelona els darrers anys, a l’edifici que fou la seu de Henkel Ibérica, ubicat al carrer de Còrsega.

On hi ha aquest darrer edifici, adquirit per 15,5 milions d’euros per Meridia Capital, el fons d’inversió de Faus, s’hi havia d’aixecar un complex de 15.000 metres quadrats amb un hotel de quatre estrelles amb 182 habitacions pel qual ja s’havia demanat una llicència.

El Govern municipal de Xavier Trias havia avalat el projecte, que defensava adduint que dinamitzaria la ciutat, però els veïns el rebutgen perquè els consideren un exponent d’un model de ciutat basat en l’especulació immobiliària i el turisme.

Entre els altres grans projectes hotelers que encara no tenen llicència i que no la podran obtenir a curt termini també hi ha el de la Magòria i el del luxós hotel que el grup inversor KKH pretén establir a l’edifici Deutsche Bank, a Diagonal-Passeig de Gràcia.

Colau, que ha titllat la mesura de “preventiva, cautelar i provisional”, sosté que la moratòria servirà per ordenar un model que considera que posa en risc el model mateix.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.