Wert marxa d’esquitllentes

El substitueix Íñigo Méndez de Vigo, fins ara secretari d'estat d'Afers Europeus
Wert
Wert

El Govern espanyol ha comunicat aquest dijous a la nit l’esperat relleu de José Ignacio Wert com a ministre d’Educació, Cultura i Esports, l’única substitució decidida pel president Mariano Rajoy després del 24-M. Era coneguda la voluntat de Wert, el ministre pitjor valorat pels ciutadans segons els baròmetres del CIS, de plegar des de fa mesos. Abans ho havien fet Miguel Arias Cañete, com a cap de llista a les eleccions europees, Alberto Ruiz-Gallardón, sense suports per la seva llei de l’avortament, i Ana Mato, esquitxada pel cas Gürtel.

El salt a l’OCDE, on treballa la parella de Wert, s’apuntava les darreres setmanes com a destí més probable de l’exministre, però no s’ha confirmat de moment. Rajoy ha agraït a Wert la seva tasca, amb especial esment a la controvertida LOMCE, i, segons els mitjans de Madrid, el president espanyol busca moderació i diàleg amb el nomenament del nou ministre.

Íñigo Méndez de Vigo
Es tracta de qui fins era col·laborador del ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, com a secretari d’estat d’Afers Europeus i fou europarlamentari del PP durant 17 anys: Íñigo Méndez de Vigo, baró de Claret i descendent d’una poderosa i influent família de militars.

El pare del nou ministre va fer carrera a l’exèrcit durant la dictadura franquista i la seva germana és Beatriz Méndez de Vigo, secretaria general del CNI. La seva esposa, María Pérez de Herrasti y Urquijo, és cosina del ministre de Defensa, Pedro Morenés, i de Borja Prado, president d’Endesa, i és germana del dirigent de la ultradretana Alianza Nacional Íñigo Pérez de Errasti, un dels assaltants de la delegació de la Generalitat a Madrid la Diada del 2013 que, a més, fou condemnat a 14 anys de presó per intentar atemptar contra familiars de presos d’ETA.

Entre altres moltes distincions, Íñigo Méndez de Vigo té la medalla d’honor de la SGAE, concedida el 2002, quan era eurodiputat, per la seva defensa dels drets d’autor i contra la “pirateria”, un dels nombrosos punts controvertits de la gestió de Wert.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari