Badalona dissol la unitat antiavalots d’Albiol

Els 16 agents que la integraven reforcen les patrulles nocturnes durant l'estiu
dolors sabater
dolors sabater

El govern municipal de Badalona ha dissolt la unitat Omega d’antiavalots de la policia local, creada per l’exalcalde Xavier García Albiol i formada per 16 agents, que s’integren aquest estiu en les patrulles nocturnes.

L’alcaldessa Dolors Sabater (de Guanyem Badalona, la confluència de la CUP, Podem i Procés Constituent), que governa amb el suport d’ERC i ICV-EUiA, ha explicat que aquesta mesura forma part de la reorganització dels efectius de seguretat badalonins que es durà a terme durant els mesos vinents. El nou Consistori de la tercera ciutat per nombre d’habitants de Catalunya també té previst revisar l’ordenança de civisme per fer-la “més participativa i educadora per afavorir els canvis d’actitud respecte a la convivència” i menys punitiva.

El superintendent de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández, ha assenyalat que el reforç de les patrulles nocturnes durant l’estiu permetrà duplicar el dispositiu i ocupar més territori. Després de l’estiu, s’adjudicarà la funció i la ubicació definitiva dels agents que formaven la unitat antiavalots.

L’exalcalde García Albiol ha criticat la decisió, que considera que posa de manifest un “enorme desconeixement” de la realitat social a Badalona, donat que, segons el seu parer, la unitat Omega “garantia el manteniment de l’ordre en situacions complexes, i permetia també un reforç territorial a les zones conflictives de la ciutat, on hi ha problemes de delinqüència i incivisme”.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari