Mas aixopluga els ‘indepes’ d’Unió

Sonen Vila d'Abadal, Batlle i Castellà com a nous consellers
Antoni Castellà, secretari Universitats
Antoni Castellà, secretari Universitats

La crisi de Convergència i Unió comporta la sortida del Govern de la Generalitat dels tres consellers d’Unió i, consegüentment, el nomenament de substituts.

La figura més visible del sector independentista d’Unió, Antoni Castellà, ha explicat aquest dimecres, un cop s’ha acabat la cimera d’Unió i Ramon Espadaler ha exposat el parer oficial del partit, que no abandonaran l’Executiu d’Artur Mas “per mantenir la lleialtat al president” i que la direcció d’UDC “està fent un xantatge a Mas”.

Castellà és precisament una de les figures que poden ascendir a conseller. Una de les opcions més factibles és que les vacants que deixen Joana Ortega, Josep Maria Pelegrí i el mateix Espadaler es cobreixin, almenys en part, amb figures independentistes d’Unió. S’apunta, en aquest sentit, que Castellà, fins ara secretari d’Universitats, substituirà Ortega al capdavant de Governació i Relacions Institucionals, per bé que no seria vicepresident. Així mateix, l’exdirigent d’Unió i exalcalde de Vic Josep Maria Vila d’Abadal sona com a substitut de Pelegrí a Agricultura. A més, una figura no vinculada a Unió, Albert Batlle, actual cap dels Mossos d’Esquadra i home de confiança del conseller Germà Gordó, està ben posicionat per ser el successor d’Espadaler a Interior.

Ortega es retira
La vicepresidenta Joana Ortega, una de les figures del Govern de la Generalitat imputades per la celebració de la consulta alternativa del 9N, és un dels tres alts càrrecs d’Unió a la Generalitat que pleguen per les discrepàncies sobre el full de ruta del president Artur Mas. Ortega no només abandona el Govern, sinó que deixa la política i preveu mantenir-se com a militant de base d’Unió.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari