Colau s’estrena aturant nou desnonaments

L'alcaldessa compareix a Nou Barris per anunciar l'impuls de la Taula de prevenció de llançaments
Colau, a la seu del districte de Nou Barris
Colau, a la seu del districte de Nou Barris

Nou Barris, que encapçala el rànquing de desnonaments a Barcelona, ha estat l’escenari aquest dilluns del primer acte del govern municipal que dirigeix Ada Colau, qui ha estrenat càrrec aturant nou llançaments que s’havien de produir aquest mateix dilluns al matí.

Serveis Socials ha informat a primera hora de nou llançaments, dels quals han aconseguit aturar-ne quatre. “Per mirar d’aturar la resta ens hem desplaçat a primera hora del matí directament a casa dels afectats perquè no s’executessin les ordres de desnonament”, ha dit Colau, qui ha dit que el seu equip ha aconseguit aturar-los. “Quan hem arribat hi havia una família amb dos menors i les maletes a la porta. Hem trucat a Bankia, que ha confirmat la suspensió i la família s’ha pogut quedar amb l’habitatge. Ara estan tots suspesos”, ha explicat.

Habitatge de Nou Barris té la mateixa plantilla que la resta districtes de Barcelona. “Tècnics municipals s’hauran de desplaçar perquè aquí es viu una autèntica situació d’emergència municipal”, ha dit Colau, envoltada de veïns al pati central de la seu del Districte.

La primera comissió de govern, que se celebrarà aquest dimecres, durà una proposta concreta: demanar a la responsable de drets socials i habitatge que convoqui la Taula de prevenció de desnonaments, que agrupa entitats financeres, socials i judicials, a més de l’Administració, per demanar la col·laboració de tots els actors implicats en aquests casos d’emergència ‘habitacional’.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides