La pregunta d’Unió serà Duran Sí-Duran No

El líder democristià anuncia el relleu si guanya el "no" en la consulta de diumenge vinent
Duran Lleida
Duran Lleida

La pregunta que Unió Democràtica de Catalunya plantejarà als seus militants aquest diumenge amb relació al ‘procés sobiranista’ té una versió molt més simple d’ençà que aquest dimecres el líder del partit, Josep Antoni Duran Lleida, hagi vinculat de manera directa el futur de l’actual direcció del partit al resultat.

En companyia de Ramon Espadaler i Joana Ortega, Duran ha assegurat que el “no” comportarà el relleu en la cúpula d’UDC. En aquell cas, ha avançat, “Farem un pas enrere i altres assumiran la direcció d’Unió”.

Amb relació als efectes que pot generar la votació en el Govern de la Generalitat, que té tres membres d’Unió, Duran ha assegurat que “això s’ha de preguntar al president de la Generalitat”. Aquest dimarts, el portaveu del Govern, Francesc Homs, s’ha limitat a desmentir informacions que donaven per fets alguns canvis i ha refusat fer cap més valoració. Preguntat per si la votació suposarà un abans i un després, Homs ha respost que “no ho sé”.

El conseller d’Interior i secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, per la seva part, ha qüestionat que votar no a la pregunta d’Unió equivalgui a un “sí” a Artur Mas com a candidat a president de la Generalitat.

Una altra destacada figura democristiana, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha animat els militants del seu partit a donar suport el president Mas i deixar estar les ambigüitats, amb un article publicat a La Vanguardia, titulat “Adéu a les ambigüitats: Unió, per la independència”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari