Què passaria si no es presentessin candidats a les primàries del PSC?

Miquel Iceta
Miquel Iceta

Si ningú fa el pas de presentar-se, seria el consell nacional del partit, a proposta de la direcció, l’encarregat de nomenar el cap de llista tant per les eleccions catalanes del 27-S com per les generals. Aquest era el sistema que ja s’utilitzava abans de la instauració de les primàries.

Si s’acabés presentant un únic candidat a cap de llista, tampoc es farien les primàries i es ratificaria en un consell nacional, sempre que aconseguís els suports necessaris.

De moment, només el primer secretari del partit, Miquel Iceta, s’ha postulat com a cap de llista per les eleccions catalanes del 27-S i, per tant, com a candidat socialista a la presidència de la Generalitat. Mitjançant una piulada, el mateix Iceta ha convidat Carme Chacón a presentar-se com a candidata per encapçalar la llista de les generals per Barcelona.

El PSC havia adoptat el sistema de primàries dels socialistes francesos amb la intenció que aquest procés es convertís en un revulsiu per catapultar-los cap al poder, però, de moment, si mes no a les municipals, no ha funcionat.

Alguns socialistes van broma amb la data de les primàries, el 26 de juliol, dia que es compliran 62 anys del Movimento 26 de Julio, que es considera l’inici de la Revolució Cubana.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari