La ràdio pública catalana pren partit

El cap d'Informatius de Catalunya Ràdio representa CiU a l'Hospitalet
Francesc Cano, cap d'informatius de CatRàdio
Francesc Cano, cap d'informatius de CatRàdio

Des del 23 de desembre de l’any passat, el cap d’Informatius de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, representa la federació Convergència i Unió al Consell Consultiu i Assessor dels Serveis de Comunicació Municipals de l’Hospitalet de Llobregat. La trajectòria de Cano està vinculada a Unió Democràtica i des de la seva arribada a la direcció dels informatius de Catalunya Ràdio, el maig de 2012, s’ha caracteritzat pel seu sectarisme a favor de CiU i del govern d’Artur Mas.

El novembre de 2011 va firmar un manifest de suport a la candidatura de CiU a les eleccions generals. Mai, però, havia aparegut com a representant directe de la coalició en un òrgan com el consell hospitalenc, la qual cosa és obertament incompatible amb l’objectivitat que se suposa hauria de mantenir com a cap dels serveis informatius de la cadena radiofònica pública.

Cano apareix al Consell Consultiu i Assessor dels Serveis de Comunicació Municipals de l’Hospitalet, al costat dels representants dels altres partits, entre els quals hi ha la regidora del PP Sonia González o el candidat a regidor i diputat de Plataforma per Catalunya Lluís Colominas.

La selecció de les notícies dels informatius de Catalunya Ràdio passa per les mans, doncs, d’un periodista que accepta ser representant de la coalició que governa Catalunya. S’entén encara més el desprestigi de l’emissora i dels seus serveis informatius.

Nascut el 1979 a Santa Maria de Martorelles, Francesc Cano es va llicenciar a la Universitat Ramon Llull i és professor de la Universitat Internacional de Catalunya, vinculada a l’Opus Dei. Òmnium Cultural li va atorgar el premi de Periodisme el 2009.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides