Joan Laporta truca a la porta de l’enemic

L'expresident de l'FC Barcelona prepara el retorn al Camp Nou amb el suport de Jorge Mendes i Peter Lim
mendes
mendes

El 6 de gener de l’any 2013, el periodista Gabriele Marcotti, columnista de futbol internacional del diari The Times i de la BBC, escrivia l’article ‘How to own a Team Without Buying One‘ al The Wall Street Journal en què retratava l’agent portuguès Jorge Mendes com l’autèntic propietari a l’ombra del Real Madrid. Aquell dia, Florentino Pérez va entrar en còlera.

A ell, que no accepta la crítica, veure aquesta realitat plasmada en un dels diaris més prestigiosos del món li va fer mal. Li va fer molt de mal perquè l’article no deixava de retratar una realitat innegable. Mendes és, des de fa temps, el propietari a l’ombra del Real Madrid, com també ho és ara del Deportivo de La Corunya i del València CF, del multimilionari empresari de Singapur, Peter Lim. I ara vol ser-ho de l’FC Barcelona.

Laporta necessita diners: un milió d’euros per fer front a la campanya electoral i 77,6 milions d’euros de l’aval que marca la Ley del Deporte. I per aconseguir-los no li ha importat trucar a la porta de l’enemic, ja que ell, conscient del caos, la festa i la disbauxa que van suposar els seus dos darrers anys de mandat, entre el 2008 i el 2010, vol assumir en solitari l’import total de l’aval. Laporta no vol que els seus nous companys de viatge, entre els quals només hi haurà unes poques cares conegudes del passat, hagin de posar diners de la seva butxaca.

Així que per aconseguir-ho ha trucat ja a diferents portes de Rússia, d’Uzbekistan i d’Israel, sense fortuna, i ara tot apunta al mercat de fons d’inversió de Xina i Singapur, gràcies a la connexió de Jorge Mendes amb el nou president del València CF.

Carta blanca
Joan Laporta i Jorge Mendes volen governar junts l’FC Barcelona. Tots dos, bons amics des de fa anys, van establir les bases de la seva futura col·laboració en el dinar que van mantenir el passat 14 de novembre de 2014 en un reservat del restaurant El Filandón, prop de la carretera d’El Pardo, de Madrid.

Laporta es va interessar, en una simple operació mediàtica, per la situació contractual de Cristiano Ronaldo al Real Madrid i de l’entrenador José Mourinho al Chelsea.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides