Santi Vila potineja el peatge de la C-32

A canvi de l'adjudicació a dit d'una carretera de 6,5 kilòmetres a Abertis, obre la porta a l'ampliació de la concessió de l'autopista del Maresme
santi vila
santi vila

Aprofitant el brogit electoral d’aquestes setmanes, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha perpetrat una barrabassada que tindrà gravíssimes conseqüències socials: ha obert la porta a una nova prolongació de la concessió de l’autopista de peatge C-32, un greuge que la comarca del Maresme no està disposada a tolerar de cap de les maneres.

L’autopista Barcelona-Mataró és la primera que es va construir a l’Estat espanyol. Va ser inaugurada el 2 de juliol de 1969, fa 46 anys! I ara com ara, la barrera de peatge continua penalitzant els 85.000 automobilistes que utilitzen diàriament aquesta via de comunicació, que ja estan fins als nassos de pagar per passar per una autopista que està totalment amortitzada i és una màquina escurabutxaques… sense premi.

La concessió original tenia el seu venciment l’any 2004. Però en temps del ministre socialista Josep Borrell, es va ampliar fins a l’any 2016, amb l’excusa de la construcció del tram Mataró-Palafolls. La Generalitat en va assumir la seva titularitat i l’any 1998 el govern Pujol va acordar una nova ampliació: la data de venciment es va fixar el 31 d’agost de 2021, a canvi que l’empresa concessionària implementés “peatges tous” pels residents a la zona.

La carretera Tordera-Lloret
Els habitants del Maresme esperen amb delit l’arribada d’aquest 31 d’agost de 2021, quan, finalment, quedaran alliberats del jou dels peatges que han suportat durant dècades i ja han començat el compte enrere. Però heus aquí que el conseller Santi Vila s’ha tret de la màniga un conveni amb l’empresa Infraestructures Viàries de Catalunya SA (Invicasa), filial d’Abertis, que preveu l’ampliació sine die d’aquesta concessió.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari