CGT no cedeix i manté la #resistènciaMovistar

CCOO i UGT, sindicats majoritaris, pacten amb les empreses d'instal·lació i desconvoquen la seva vaga
Tècnics de Movistar en vaga, a plaça Catedral
Tècnics de Movistar en vaga, a plaça Catedral

Aquest dimarts, CCOO i UGT han desconvocat la seva vaga de treballadors subcontractats de Movistar. Fonts de la negociació han explicat que els dos sindicats majoritaris han assolit un acord amb el qual les empreses d’instal·lació subcontractades que treballen per a Movistar arreu de l’Estat es comprometen a regular la cadena de subcontractació i les jornades laborals.

Segons la mateixa informació, el treball en dies festius i caps de setmana esdevindrà excepcional per als treballadors subcontractats i, a més, s’ha pactat l’aplicació dels convenis provincials del metall i el manteniment del volum d’ocupació mentre duri el contracte de les instal·ladores amb l’operadora.

CGT rebutja les “engrunes”
CGT no combrega amb les condicions firmades aquest dimarts i manté la vaga indefinida que va convocar juntament amb AST i Co-Bas, que tampoc cedeixen. Recorda que la vaga de CCOO i UGT era parcial i troba que ha estat desconvocada “a canvi de molt, molt poc”.

Aquest sindicat qualifica de “pegat de misèria” i d'”engrunes per intentar rebentar les reivindicacions” l’acord assolit i denuncia que no evitarà l’extrema precarietat de milers de falsos autònoms.

Detencions a Madrid
Des del compte de Twitter de CGT, entre altres, s’ha difós aquest dimecres que almenys cinc tècnics que fan vaga indefinida han estat detinguts a les seves cases, a Madrid, i que han estat traslladats a dependències policials.

El mateix sindicat manifesta en un comunicat que “Per a minimitzar la possibilitat d’un altre escenari, avui la policia actua coordinadament detenint a almenys 5 vaguistes a Madrid. El missatge és prou clar: Que les assemblees visibilitzin que Telefònica controla mitjans, sindicats, polítics i que a qui lluiti li esperarà la policia. Només falten els pistolers.”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides