Dia de la Catalunya Internacional al quadrat

Aquest cap de setmana hem viscut una nova escenificació de la Catalunya dividida per la meitat que tenim des de fa anys. Mentre el president de la Generalitat, Artur Mas, feia unes declaracions patriòtiques per commemorar el Dia Internacional de la Catalunya Exterior, a la Universitat Pompeu Fabra es reunien representants d’una setantena d’entitats en el Fòrum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat.

D’entrada vaig pensar que això del Dia Internacional de la Catalunya Exterior era un invent recent de la marea independentista que ens ocupa els darrers temps, però no era així. Aquest Dia el va instituir un dels molts governs de Jordi Pujol, el 6 d’abril de 1999. És a dir, portem 16 anys celebrant un dia ‘internacional’ per recordar els centenars de milers de catalans que viuen fora del país. Estava, doncs, desinformat. En el meu descàrrec diré que el Govern Mas acaba d’enviar un projecte de llei de la comunitat catalana a l’exterior. Absolutament necessari. En tot cas, si s’accepten suggeriments, jo ho deixaria en Dia de la Catalunya Exterior, per evitar cacofonies.

TV3 i d’altres mitjans han parlat de la celebració i de les declaracions de Mas, però no ho han fet, o ben poc, del Fòrum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat. Combinant ambdues notícies es referma la sensació que mentre el govern català es dedica a perdre o passar el temps, és la societat civil la que ha de lluitar, a cara descoberta, contra els greus problemes de la crisi que pateix.

Res de nou. També és veritat.

I un detall a tenir en compte. Dos diputats que es diuen David van assistir al Fòrum. David Companyon, d’EUiA, i David Fernández, de les CUP. A Fernández el vaig veure, hores abans, assegut a prop de Xavier Trias a la festa de l’Assemblea Nacional Catalana del Palau Sant Jordi. No el vaig veure però és molt probable que Companyon també hi fos. Representen la cara amable d’un independentisme que, segons deia dissabte al CCCB el coordinador federal d’IU, Cayo Lara, ha provocat divisions al sí de l’esquerra.

Espero que si un dia algun d’aquests dos Davids mana a Catalunya dediqui més esforços a combatre l’atur, la desigualtat i la pobresa que a pensar formes originals de celebrar el Dia de la Catalunya Internacional al quadrat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.