Denuncien “precarietat” al Consorci per la Normalització Lingüística

El Comitè d'Empresa critica les "condicions inadmissibles" dels treballadors i la "incapacitat negociadora" de la seva presidenta
Ester Franquesa, presidenta del CNLC
Ester Franquesa, presidenta del CNLC

El Comitè d’Empresa del Consorci per la Normalització Lingüística de Catalunya ha emès una carta oberta que critica “la dràstica reducció de la dotació pressupostària (de 36 milions d’euros a 27 milions, un 25%) que ha afectat la contractació de personal i que ha comportat la reducció de la plantilla en gairebé un 30%“. La missiva explica que “part del personal està treballant en unes condicions inadmissibles, amb contractes periòdics, mitges jornades, sense plaça fixa i pendents sempre de possibles reduccions pressupostàries que els poden deixar sense feina”.

Aquesta reducció de plantilla, expliquen, ha suposat també que el personal hagi hagut d’assumir la feina que feien aquests treballadors. “La conseqüència directa d’això ha estat un augment del nombre d’hores lectives que afecta part del personal. Parlem, doncs, d’una sobrecàrrega que, a part del perjudici que suposa per a les persones afectades, provoca una inevitable pèrdua de la qualitat del servei que s’ofereix a la població”.

El Comitè apunta a la “incapacitat negociadora” de la presidenta del CPNL, Ester Franquesa, també directora general de Política Lingüística, que, diuen, “s’ha negat a revisar aquesta mesura, imposada unilateralment l’estiu de 2013”. També recorden que malgrat les retallades, en alguns casos, empreses privades han cobrat “quantitats importants de diners públics per fer informes que no han servit per a res: l’últim el va fer Deloitte (l’auditora on treballa l’ex mà dreta d’Artur Mas –David Madí-), amb cost ben elevat, i en plena crisi 2013″.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides