Empleats de la BPA proposen una conversió en cooperativa

La plantilla planteja crear-la quan se separin els actius problemàtics
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

Treballadors de la Banca Privada d’Andorra (BPA) han plantejat una possibilitat d’allò més insòlita en el panorama bancari i exòtica en l’entorn empresarial del Principat: constituir una cooperativa o mutualitat amb l’objectiu de salvar aquesta entitat bancària i els llocs de treball dels empleats.

La proposta de reconversió, exposada en l’assemblea celebrada aquesta setmana on es van aplegar 200 treballadors de la BPA, s’hauria d’executar un cop s’hagin separat els actius dubtosos de l’entitat que dirigeixen els germans Cierco, intervinguda per l’Institut Nacional Andorrà de Finances després que el FinCEN nord-americà hagués acusat la BPA d’haver facilitat el blanqueig de capitals a organitzacions delictives.

Mitjançant una carta remesa fa uns dies al Govern del Principat, els accionistes majoritaris de la BPA, en canvi, han proposat que l’entitat sigui absorbida per un o més dels competidors (Crèdit Andorrà, Andbank, BancSabadell d’Andorra i MoraBanc).

Un banc dolent
L’executiu en funcions d’Andorra ha confirmat que PwC està aplicant, des de fa dues setmanes, el bisturí a la BPA per separar els negocis lícits dels il·lícits. La creació d’un banc dolent per aglutinar els actius nocius és una de les mesures avançades aquest dijous per Gilbert Saboya, cap del Govern en funcions, que s’inclouran en la nova legislació sobre reestructuració bancària. L’esborrany de la nova llei ja ha estat remès als grups parlamentaris.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari