L’exconseller delegat de la BPA, tancat a la presó

Joan Pau Miquel està acusat d'un delicte continuat de blanqueig de capitals
miquel bpa
miquel bpa

Joan Pau Miquel Prats, recentment destituït com a conseller delegat de la Banca Privada d’Andorra (BPA), i detingut divendres, ha ingressat a la presó la matinada d’aquest dilluns després d’haver passat el cap de setmana al calabós i d’haver declarat durant set hores, informa Diari d’Andorra.

Miquel ha estat traslladat a la presó de La Comella per ordre de la jutgessa Canòlic Mingorance, que el vincula al blanqueig de capitals procedents d’organitzacions criminals referit per les autoritats dels Estats Units. Segons la mateixa informació, hi ha dos gestors bancaris més en el punt de mira de la policia andorrana, uns dels quals pot ser detingut durant les pròximes hores, però la seva identitat no ha transcendit encara.

A l’exconseller delegat de la BPA, home fort dels codirectors de l’entitat, els germans Ramon i Higini Cierco, l’acusen d’un delicte continuat de blanqueig.

El cas Emperador
Segons ha publicat El Periódico de Catalunya aquest diumenge, el fiscal que encapçala l’operació disposa d’evidències contra Miquel aportades per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia espanyola. Entre altres, destaquen agendes trobades en les investigacions del cas Emperador, en les quals un imputat al servei de Gao Ping, l’empresari català Rafael Pallardó, apuntava “J.P. Miquel” al costat de xifres d’extraccions de diners d’Andorra. Els investigadors dels moviments de la màfia xinesa creuen que poden ser comissions a canvi del seu cop de mà en el blanqueig.

Altres evidències en mans de la Justícia citades pel mateix diari indicarien que Miquel era conscient de l’origen il·lícit dels fons que, presumptament, ajudava a blanquejar.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari