Els treballadors de Panrico assenyalen Felip Puig i CCOO

L'empresa va executar divendres 23 acomiadaments més
Treballadors i extreballadors de Panrico al Parlament
Treballadors i extreballadors de Panrico al Parlament

Panrico “fa allò que li dona la gana”. Una dotzena de treballadors i extreballadors de l’empresa de pastisseria industrial de Santa Perpètua han comparegut aquest dimecres al Parlament per informar que la direcció de Panrico “s’ha passat pel folre” allò que havien guanyat als tribunals: divendres van acomiadar 23 persones, dues de les quals formen part del mateix nucli familiar. Ja són 158 treballadors acomiadats des de l’inici del pla de viabilitat que dirigeix el ‘liquidador’ Carlos Gila.

No és l’únic incompliment. Els acomiadaments, expliquen, han anat precedits de contractacions “precàries que surten molt més barates a l’empresa” i de l’externalització del servei de logística, on treballaven la majoria d’acomiadats. Denuncien també que la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda no manté la línia de producció i sospiten que la volen deslocalitzar.

El conseller Felip Puig, a qui acusen d’alinear-se amb la direcció de l’empresa, i el sindicat majoritari al centre, CCOO, s’han endut la majoria dels cops. “El comitè empresa de CCOO se segueix rient de nosaltres. Tots teníem posada la nostra confiança en CCOO, feia 30 anys que hi militàvem, i ens han donat un cop de porta als morros”. “CCOO busca el benefici propi. No els preocupen els acomiadaments. No es va preocupar durant la vaga. CCOO no ha ajudat, ha posat tots els pals a les rodes que ha pogut. Ha signat un ERE, que no havien acceptat els treballadors. Ens han fet xantatge per negociar amb l’empresa lliurement. Han fet tantes coses que tots estem en contra”, han denunciat.

“Puig, no pararem. Seguirem fins que ell pagui les conseqüències. Ens ha maltractat, ell, l’empresa i els sindicats”, ha dit un dels treballadors acomiadat, qui, a més d’exigir una reunió amb el conseller, li ha demanat “que apliqui les sancions per saltar-se les prohibicions durant la vaga”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides