Duran escomet el jutge Vidal

L'acusa de fer "un gran mal" als independentistes i de "manca de respecte a la imparcialitat d'un jutge"
Duran Lleida 2011
Duran Lleida 2011

A contracorrent, mentre la majoria de veus que parlen des de Catalunya sobre el jutge Santiago Vidal manifesten el seu suport per la suspensió que li ha imposat el Poder Judicial, el president d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, l’ha escomès en un article del seu bloc.

Duran s’alinea amb els plantejaments del catedràtic de Dret Constitucional de la UAB, Enric Fossas, publicats en un recent article a El País, i preveu que “m’abrasaran a la xarxa, però ja fa temps que crec que és hora de dir el que penses i que la por a dir-ho paralitza”.

Malgrat expressar el seu respecte per les adhesions al jutge Vidal, el líder d’Unió, sense analitzar la sanció, considera que “aquest jutge s’ha passat anys de tertulià emetent criteris polítics i en fer un projecte de Constitució consagra la seva manca de respecte a la imparcialitat d’un jutge.”

“Pitjor no es pot fer”
A més, diu que “de la mateixa manera que no m’agradaria que un jutge espanyol redactés i fes públic un projecte de Constitució carregant-se el títol VIII tampoc m’agrada -i sento la necessitat de dir-ho- que es faci a l’inrevés”. “Aquí no es tracta d’apostar o no per la independència, sinó per fer les coses bé, sobretot si s’aspira a la secessió i creació d’un estat independent. I pitjor no es pot fer”, considera.

“Un gran mal” als independentistes
“El jutge Vidal -i no cal ni dir-ho- el Diplocat, del qual he discrepat des del primer dia, fan un gran mal als que desitgen legítimament la independència i volen un reconeixement internacional de les aspiracions d’una part de Catalunya”, etziba Duran.

Vidal i ERC
D’altra banda, es refreda l’aterratge de Santiago Vidal a ERC. Fonts de la formació han desmentit dos cops les darreres hores que ja hagin decidit incloure Vidal com a número dos de la candidatura per Barcelona que encapçala Alfred Bosch en les pròximes eleccions municipals.

Tot i la disposició i la proximitat ideològica amb ERC expressades per Vidal en una entrevista a RAC1, el director de campanya de Bosch, Josep González Cambray, ha aclarit a La Vanguardia que “no hem ofert el número dos de la llista al senyor Vidal. Ens alegra que cregui que aquesta és la millor candidatura, però, de moment, no hi ha cap oferta sobre la taula. Quan n’hi hagi, ho direm”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides