La instrucció del CGPJ accelera per fulminar el jutge Vidal

L'expedient arriba al Ple, de majoria conservadora
santiago vidal
santiago vidal

En el procés que pot acabar desembocant en l’expulsió de Santiago Vidal de la judicatura, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), mitjançant l’impuls d’Antonio Fonseca-Herrero, ha posat la directa proposant l’expulsió per dues faltes greus vinculades a la redacció d’una proposta de Constitució per a una Catalunya independent i altres actes sobiranistes, i lliurant l’expedient al Ple del CGPJ, de majoria conservadora.

Iniciativa pròpia
Vidal, que va participar en la redacció del text que ha desencadenat aquesta represàlia motu proprioi sense rebre cap contrapartida econòmica, havia declarat fa uns dies: “Tinc un somni: veuré el naixement de la república catalana exèrcit com a jutge”. A hores d’ara, quan la seva carrera judicial està a les mans de la piconadora conservadora del Ple del CGPJ, és pràcticament segur que no veurà el seu somni realitzat.

Aquest dijous, en una entrevista emesa al programa .CAT, de TV3, Vidal indicava que, en comptes d’analitzar la seva conducta jurisdiccional, “estan sancionant la meva conducta com a ciutadà i això em preocupa”, i, tot i que desitjava que els criteris jurídics prevalguessin sobre els ideològics, assenyalava que no és “un ingenu”.

Santiago Vidal té vuit dies per presentar al·legacions. S’espera que la decisió del Poder Judicial es conegui a finals del febrer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides