L’últim eco del fracàs d’Ana Mato

Ni 500 persones sol·liciten el pedaç amb què el Govern volia tapar l'exclusió sanitària de més de 873.000
ana mato
ana mato

L’exclusió del sistema sanitari provocada pel Reial Decret Llei 16/2012 del Govern de Mariano Rajoy va afectar més de 870.000 persones, però la proposta d’Ana Mato, llavors i fins fa poc ministra de Sanitat, per no deixar-los sense protecció ha estat, també en termes d’acollida, un nyap.

Mato i el Govern van oferir els exclosos, molts d’ells persones immigrades sense permís de residència, la contractació d’assegurances mèdiques amb preus que oscil·laven entre els 60 i els 157 euros mensuals, però només 489 persones han esdevingut beneficiàries d’aquest pedaç en forma de conveni especial públic, segons ha informat el mateix Govern de l’Estat al diputat d’Amaiur Jon Iñarritu, revela Eldiario.es. El mateix consistori no ha facilitat la dada actualitzada de les targetes sanitàries retirades a estrangers residents a Espanya, que en un principi es xifrava al voltant de les 873.000.

La maniobra del Govern de l’Estat va rebre fortes crítiques, donat que anorreava la universalitat i la gratuïtat en la sanitat pública, i el pedaç ofert confirmava la desigualtat en l’atenció sanitària i representava una alternativa més cara que algunes assegurances privades.

No ha estat només un nyap per la manca d’interès dels ciutadans exclosos a acollir-se a la fórmula proposada pel Govern espanyol. A Catalunya, ni tan sols s’ha regulat l’accés als citats convenis especials, de manera que els exclosos en el seu territori no s’hi poden acollir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides