CEO d’aigua freda a l’independentisme

El 9N deixa el "sí" a la independència per sota del "no", segons el darrer sondeig
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El resultat del darrer sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya és un gerro d’aigua freda als anhels independentistes, donat que talla la tendència a l’auge del suport a la separació d’Espanya.

Per primer cop des del 2012, el “no” a la independència supera al “sí”: un 45,3% dels enquestats van respondre negativament la pregunta “Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?”. Un 44,5% es va mostrar partidari. La dada és particularment significativa si es considera el moment del sondeig: posterior a la celebració de la consulta alternativa del passat 9 de novembre.

En aquest sondeig, el CEO també s’ha interessat per les preferències dels catalans pel que fa al model d’Estat. Els partidaris de la secessió són el 36,2%, nou punts menys que el 45,3% de l’octubre, mentre que l’opció federal puja del 22,2% de l’octubre al 28,9% d’ara. A més, cau lleument el suport a la continuïtat sota l’estatus de Comunitat Autònoma (del 23,4% passa al 21,8%) i prefereix ser una regió d’Espanya el 5,4%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides