Revelen comptes de Roures amb 75 milions en paradisos fiscals

La ressuscitada Mediapro torna a lluitar pel manà dels drets del futbol
jaume roures
jaume roures

Jaume Roures, president i propietari d’un 33% de Mediapro, figura en gairebé 150 comptes bancaris de diverses entitats, com a cotitular amb empreses en la majoria de casos, que totalitzaven a finals del mes d’octubre 250 milions d’euros, revela El País.

L’empresari català participa en un grapat de societats que operen a Singapur, la Xina, l’Índia, els Estats Units, el Canadà, Dinamarca, els Països Baixos i Luxemburg, entre altres estats, i els comptes citats es troben registrats en una vintena de països, segons la mateixa informació, entre ells el Regne Unit, Portugal, Polònia, l’Argentina, la República Dominicana, els Estats Units, Nova Zelanda i els Emirats Àrabs Units. A més, també n’hi ha a paradisos fiscals i zones de tributació privilegiada (centres offshore), com ara Suïssa, Liechtenstein, San Marino, Gibraltar -33 milions!-, les Illes Caiman i Singapur, on té 75 milions, el 30% del total, cita El País.

Nova batalla pel futbol
Aquesta revelació del diari de Prisa, històric rival de Mediapro en la ‘guerra’ pels drets de difusió del futbol, té lloc pocs mesos abans del final del contracte d’explotació vigent. Els operadors es preparen per conquerir la gestió de la temporada 2015-2016 i, en l’òrbita Madiapro, que té contractes amb la major part dels clubs, entre ells el Reial Madrid, Roures, Tatxo Benet i Gerard Romy van impulsar el novembre del 2013 Futmedia, inserida en la trama de més d’un centenar d’empreses relacionades amb el president de Mediapro i dotada amb un capital social de 368 milions amb l’objectiu de gestionar les imatges.

No es coneix encara la manera com el Govern regularà la futura comercialització de la Lliga de futbol -la temporada vinent serà de transició-, amb relació a la qual el mateix diari planteja com a destacada la bona relació entre Roures i el president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas. Mediapro va deixar enrere els 83,2 milions de pèrdues del 2012 amb 7,1 milions de benefici el 2013. Més lluny queden el concurs de creditors sol·licitat el 2010 i el tancament de l’edició impresa de Público. L’entrada en el negoci de l’explotació dels drets audiovisuals del futbol a Espanya va ser decisiva, s’admet des de Mediapro, per poder redreçar la situació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides