Vilarrubí i Jordi Pujol Jr. busquen terrenys per a un negoci hípic

La declaració del vicepresident del Barça torna a disparar els rumors sobre el projecte de l'Hipòdrom de Barcelona, que ja es va intentar durant el pujolisme
vilarrubí
vilarrubí

El sumari que instrueix el jutge Pablo Ruz sobre Jordi Pujol Ferrusola està posant al descobert les relacions, interessos i negocis que destacats empresaris catalans, mimats pels successius governs de CiU, continuen mantenint amb la família de l’expresident Jordi Pujol.

Un d’aquests empresaris és Carles Vilarrubí, l’actual vicepresident de relacions institucionals del Barça que, en la dècada dels vuitanta, va ocupar altes responsabilitats en l’administració pujolista, quan va dirigir la implantació de Catalunya Ràdio i de les loteries de la Generalitat.

En la seva declaració com a testimoni davant el jutge Pablo Ruz, Carlos Vilarrubí ha reconegut que havia pagat 20.000 euros a Jordi Pujol júnior fa dos o tres anys perquè li busqués uns terrenys entre Barcelona i Lleida per a un negoci d’hípica. Però, a preguntes de la fiscal Belén Suárez, Vilarrubí no va poder explicar per quin motiu l’hereu Pujol li havia girat una factura per un import de 330.000 euros. D’aquesta última factura, incorporada a la documentació del sumari, va dir que no en sabia res.

Vilarrubí va explicar que coneixia Jordi Pujol júnior des de fa trenta anys, però va assegurar que només li havia encarregat un parell de feines: la recerca dels terrenys per a l’hípica i una altra tasca l’any 1993 que no va detallar. En realitat, Vilarrubí i l’hereu Pujol són o han sigut tan amics que també han compartit la seva passió per les curses automobilístiques, fins al punt de formar equip en una de les edicions de les 24 hores de Le Mans. La declaració de Vilarrubí a l’Audiència Nacional ha passat bastant desapercebuda a les pàgines de la premsa, tot i tractar-se del vicepresident del Barça, però aixeca rebombori entre la classe política i empresarial perquè remou un vell projecte del pujolisme: la creació d’un gran hipòdrom.

En la seva declaració judicial, Vilarrubí tan sols es va referir a un negoci hípic, sense concretar, però per construir una simple hípica no necessita per a res la intermediació de Jordi Pujol júnior a no ser que es tracti d’un projecte de més volada. Fonts de l’Associació de Criadors i Ramaders de Cavalls recorden que, en la dècada dels noranta, corria de boca a orella que Jordi Pujol júnior movia els fils d’un projecte que en aquell temps es va batejar com a «Hipòdrom Nacional de Catalunya».

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides