La Generalitat beneficia els capitals forans

Tres empreses participades per multinacionals estan a punt d'emportar-se el concurs de les ambulàncies
ambulancies
ambulancies

A la Catalunya preindepedent del president Artur Mas està a punt de perpetrar-se un atemptat sense precedents contra els empresaris catalans del sector de les ambulàncies. Aquesta pròxima setmana està previst que el departament de Salut de la Generalitat doni a conèixer el resultat del concurs convocat per l’adjudicació d’aquest servei en els pròxims deu anys.

És un dels “concursos grossos”: la factura puja a 190 milions d’euros per l’any vinent i, durant el període de vigència, pot acabar superant els 2.000 milions d’euros. Per això, les grans corporacions espanyoles i internacionals del sector s’han presentat al concurs de la Generalitat i no dubten en fer valer el “tràfic d’influències” a tota castanya.

Segons ha transcendit, tres empreses poden resultar les grans beneficiàries dels onze lots territorials que han sortit a concurs: Falck-VL, Transport Sanitari de Catalunya (TSC) i Ambuibérica. Però es dóna la circumstància que totes tres estan controlades per capitals internacionals. En el cas de Falck-VL, per la multinacional danesa Falck. En el cas de TSC, pel fons d’inversió italià Investindustrial (família Bonomi). I en el cas d’Ambuibérica, pel private equity francès PAI Partners (filial de la Banque Paribas). És a dir, els grans beneficis privats que generarà aquest concurs de la Generalitat aniran a parar a mans estrangeres!

A Catalunya hi ha moltes empreses d’ambulàncies de capital 100% català que poden ser les grans perjudicades per la decisió que adopti el Servei Català de la Salut (SCS) i això provoca una gran indignació en el sector. A més, des de fa mesos s’estan detectant moviments molt estranys que fan pressuposar que el concurs està “pastelejat“. Per exemple, Falck-VL ja ha encarregat una nova flota d’ambulàncies i ha llogat un gran magatzem logístic al carrer Xaloc de Sabadell (foto). Sembla que té “informacions fidedignes” que s’emportarà una part important del “pastís” en joc. Qui li ho ha dit?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides