Jordi Savall planta Wert: rebutja el Premio Nacional de Música

L'igualadí, contrari a les polítiques culturals del PP, renuncia als 30.000 euros del guardó
jordi savall creu sant jordi
jordi savall creu sant jordi

El músic Jordi Savall és català, independentista i acceptaria sense problemes, en un futur, tenir passaport català i espanyol. Se sent bé, confessava recentment en una entrevista a Vilaweb, a Sevilla, Galícia i Extremadura, però no tant rebent de mans de José Ignacio Wert, ministre d’Educació, Cultura i Esports, el Premio Nacional de Música.

Per això, ha renunciat al guardó -i als 30.000 euros amb què va acompanyat-, que l’havien atorgat enguany en la categria d’interpretació. Mitjançant una carta dirigida a Wert i un comunicat, Savall agraeix la distinció a la seva carrera de 40 anys però rebutja el premi per no trair els seus principis i conviccions.

L’artista considera que ha renunciar perquè el rebria de la institució que considera “principal responsable del dramàtic desinterès i de la greu incompetència en la defensa i la promoció de l’art i dels seus creadors”. Tanmateix troba insuficient la inversió i els esforços dedicats per l’Estat en la promomició de l’art i la cultura.

Savall vol que la seva decisió “sigui compresa com un acte revulsiu en defensa de la dignitat dels artistes“.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.