Espanya és el tercer país de la UE amb més pobresa laboral

Només Romania i Grècia tenen més del 12,3% dels empleats sota el llindar de la pobresa
treballadors
treballadors

El darrer informe de la Fundación Primero de Mayo, vinculada a CCOO, aprofundeix en la pobresa laboral i en l’exclusió social a Espanya.

Arreu de l’Estat, indica aquest informe, hi ha més treballadors pobres amb relació al total que a cap altre lloc de la Unió Europea, excepte Romania i Grècia. En concret, un 12,3% de les persones que treballen són pobres, mentre que en el cas grec són un 15,1% i en el romanès, un 19,5%.

Una altra dada que sobresurt és la vulnerabilitat dels autònoms, molt superior a la dels assalariats: el nivell de pobresa s’enfila en el cas d’aquests professionals fins al 35,5%, percentatge que en l’àmbit comunitari només supera Romania (54%).

Altres realitats referides per aquesta fundació són la relació entre temporalitat i contractació a temps parcial amb la pobresa laboral, el procés d’empobriment dels treballadors propiciat per la proliferació de salaris baixos, el creixement de l’exclusió social i el fet que Espanya és el segons país de la UE amb major desigualtat de rendes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides