La connexió Torredembarra-Iran

El president d'Efial, Toni Martos, és cul-i-merda amb un empresari embolicat en l'exportació il·legal d'helicòpters
Ajuntament Torredembarra
Ajuntament Torredembarra

Després dels ajuntaments de L’Ametlla de Mar i Ascó, el de Torredembarra. L’escàndol de la consultora Efial s’estén com una taca d’oli pel territori i ja són tres els jutjats que investiguen les activitats de l’empresa de Toni Martos: els de Tortosa, Gandesa i El Vendrell.

L’espectacular entrada i registre de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament de Torredembarra, el passat dia 26 de juny, s’ha saldat, de moment, amb l’ingrés a presó sense fiança de l’alcalde de la localitat, Daniel Masagué, i la imputació de sis regidors i dos empresaris. Els delictes que s’atribueixen a l’alcalde són múltiples: prevaricació, malbaratament de recursos públics, organització criminal, blanqueig de diners, tràfic d’influències, suborn, alteració de concursos públics i falsificació de documents.

Com en el cas de L’Ametlla de Mar, una de les línies d’investigació arrenca d’una denúncia presentada davant l’Oficina Antifrau, per part del secretari municipal, per la contractació a dit de la consultora Efial. Tot i el secret de les actuacions sumarials, ha transcendit que l’Ajuntament pagava uns honoraris de 18.000 euros al mes a l’empresa de Toni Martos per assumir funcions pròpies de l’administració local.

Efial és una empresa amb seu a Barcelona que està especialitzada a donar suport i assessorament a les corporacions públiques, en especial als ajuntaments. La seva actuació està envoltada de polèmica per dos motius: perquè suposa, de facto, la privatització d’aspectes molt sensibles de la gestió municipal, com les finances o l’urbanisme, d’esquena al control democràtic; i per la vinculació orgànica del seu màxim responsable, l’economista Toni Martos amb la societat andorrana OCPS Auditors i Consultors.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides