Cau el sospitós de dirigir la venda il·legal d’entrades del Mundial

La policia deté Ray Whelan, director d'una gran contractista de la FIFA, a l'hotel on s'allotja Blatter
entrades mundial 2014
entrades mundial 2014

A les acaballes del Mundial del Brasil 2014, la Policia brasilera ha enxampat aquell que sospita que encapçala la xarxa de revenda il·legal d’entrades, desarticulada fa uns dies a Rio de Janeiro i Sao Paulo. Es tracta de Ray Whelan, director de l’empresa Match Hospitality, una firma associada a la FIFA propietat dels mexicans Enrique i Jaime Byron. Radicada a Zuric, Rio de Janeiro, Johannesburg i Manchester, té l’exclusiva pel que fa a la venda de “paquets d’hospitalitat” i és la responsable -com explica al seu web– del funcionament de tot el programa d’hospitalitat de la FIFA. És a dir, opera en aquest àmbit en nom de l’organisme rector del futbol mundial.

Els investigadors brasilers acusen Whelan de blanqueig de diners, associació criminal i comerç il·legal i el consideren cap de l’empresari algerià Lamine Fofana, detingut fa uns dies juntament amb deu persones més, tots ells acusats de vendre il·legalment entrades que corresponien, en principi, a jugadors, funcionaris i patrocinadors. Apunten, en bona part gràcies a centenars de converses telefòniques, que tots dos van muntar un negoci il·legal de venda d’entrades amb què podrien haver assolit guanys de 640.000 euros. Un responsable policial ha assenyalat que obtenien tants beneficis que es podien permetre esperar a ‘fer negoci’ quatre anys, fins al següent Mundial. De fet, es creu que aquesta xarxa hauria funcionat en els quatre Mundial anteriors i se sap que Match s’havia assegurat els drets sobre el programa d’hospitalitat de la FIFA dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022, entre molts altres torneigs.

Whelan ha estat arrestat a l’Hotel Copacabana de Rio, on també s’allotgen el president de la FIFA, Joseph Blatter, i altres alts executius de l’organisme. Diversos noms coneguts en el panorama futbolístic han estat vinculats a aquest escàndol. Ha transcendit que almenys dos bitllets revenuts pertanyien a Humberto Grondona, fill de Julio Grondona, president de l’Associació de Futbol Argentí (AFA) i vicepresident de la FIFA. També s’investiga, segons la premsa del Brasil, la implicació d’ex futbolistes internacionals d’aquell país, com Carlos Alberto, Jairzinho, Dunga i Junior Baiano, i si hi té res a veure Roberto de Assis, germà i representant de Ronaldinho.

Un dels socis minoritaris de Whelan a Match és Phillip Blatter, nebot del president de la FIFA. Joseph Blatter ha negat saber res de la venda d’entrades i la FIFA ha escenificat el seu compromís a cooperar amb la investigació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides