Imputen Sarkozy per “corrupció activa”

Es complica el possible retorn de l'expresident francès a la primera línia política
sarkozy
sarkozy

L’ex president de la República de França Nicolas Sarkozy ha estat imputat per “corrupció activa”, tràfic d’influències i encobriment de la violació del secret professional. Així ha acabat per a ell una jornada durant la qual ha sumat 18 hores declarant davant la policia i els jutges (ha tornat a casa cap a les dues de la matinada). S’enfronta a penes de fins a 10 anys de presó i les perspectives d’un futur retorn a la carrera política per tornar a presidir França, que el mateix Sarkozy havia suggerit recentment, es compliquen.

La investigació de la Justícia francesa tracta de determinar si va teixir una xarxa d’informadors per conèixer de primera mà les novetats dels casos de corrupció amb què el vinculen, com el del possible finançament il·legal de la seva campanya electoral del 2007.

A més de Sarkozy, han estat imputats per tràfic d’influències el seu advocat, Thierry Herzog, a qui la investigació apunta com a intermediari, i el magistrat del Tribunal de Cassació Gilbert Azibret, que podria ser el seu proveïdor d’informació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides