El taxi s’organitza i lluita

El sector convoca una aturada del servei per a aquest dimarts
Sense títol
Sense títol

Una de les decisions que es va prendre a l’assemblea del taxi celebrada fa dos divendres a Montjuic va ser organitzar una parada del servei de 24 hores, prevista per a aquest dimarts, i una marxa de protesta per l’intrusisme il·legal que pateix el sector. EL TRIANGLE va assistir a la trobada de taxistes indignats.

18:30h i el descampat que queda al peu de la Torre de Telecomunicacions de Montjuïc es tenyeix dels colors groc i negre. És divendres, i una munió de taxis arriba, en una processó desordenada, a aquest racó de la muntanya ‘màgica’ per celebrar una assemblea. La convoca Elite, denominació amb què es presenta un grup que aplega un miler taxistes que ha decidit organitzar-se per dir prou als excessos, les il·legalitats i les màfies instaurades al sector.

“A Barcelona sempre hi ha hagut gent jove amb ganes de lluitar, però cadascú anava per la seva banda i la comunitat no avançava, fins que vam decidir anar a la una”, explica Ivan, un dels membres d’aquesta iniciativa que, en quatre mesos, ja té més seguidors que el sindicat més representatiu del taxi.

Són les 18:50h i l’assemblea del taxi arrenca amb un aplaudiment unànime per la manifestació de l’11 de juny, que va aplegar uns 3.500 professionals. “Acabàvem de néixer i vam aconseguir concentrar més gent que en tota la història del taxi”, explica un dels assistents.

El primer punt de l’ordre del dia tracta de les comissions il·legals que algunes emissores paguen als hotels per saltar-se la preferència a les parades de taxis de la ciutat. Acorden demanar a Mobilitat una parada al carrer Pelai, “que és ple d’hotels comissionistes”. Un dels punts calents d’aquest tipus de pràctiques és a la zona del Fòrum, on activistes d’Elite s’hi acosten per explicar als clients aquestes males praxis i per exigir als hotels que respectin l’ordre de les parades.

Elite creix amb força perquè, a diferència dels sindicats, som transparents. Aquí escoltem, de boca dels mateixos afectats, les seves queixes i votem totes les solucions que aportem entre tots”, continua Ivan, abans d’agafar el micròfon per informar els assistents d’algunes de les millores aconseguides durant les negociacions amb les autoritats.

Creix l’atenció entre el centenar llarg d’assistents, quan un dels portaveus de l’assemblea comença a valorar la manifestació de l’11 de juny per protestar contra l’aplicació Uber. Un terç dels 15.000 taxistes que circulen per Barcelona va sortir aquell dia al carrer per mostrar la seva indignació per la competència deslleial que els ha sortit, en forma d’App.

LLEGEIX EL REPORTATGE SENCER A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.