Marxa del personal de l’Ajuntament de Barcelona contra l’equip de govern

Demanen cobrar un increment de l'1% del salari
Marxa funcionaris ajuntament
Marxa funcionaris ajuntament

Els funcionaris de l’Ajuntament de Barcelona cobraran després de l’estiu l’increment de l’1% del salari corresponent als anys 2007 i 2008, en aplicació d’una sentència que els obliga, però el consistori no està disposat a consolidar aquest increment ni a pagar el personal laboral, només funcionaris. Per aquest motiu, centenars de persones s’han manifestat aquest divendres pel centre de la ciutat.

Vuit milions d’euros costarà a l’Ajuntament acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que dóna la raó als treballadors que van interposar un recurs davant la negativa consistorial a aplicar la llei.

Els pressupostos Generals de l’Estat del 2007 i 2008 preveien un increment salarial de l’1% per als funcionaris, que l’Ajuntament no va pagar perquè considerava que el sou dels seus treballadors, superior a la mitjana, ja havia tingut un increment superior al 3% el 2007 i del 4,2% l’any següent.

Ara els sindicats demanen que aquesta pujada salarial sigui retroactiva i consolidada, i com que el consistori s’hi nega, i tampoc considera pagar el personal laboral, els treballadors han emprès la marxa aquest divendres al matí, des d’Urquinaona fins la plaça Sant Jaume, coincidint amb la celebració del Ple municipal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides