L’emir de Qatar vol fer una mesquita a la Monumental

Compraria la plaça de toros per 2.200 milions al grup Balañá
monumental
monumental

Tamim bin Hamad Al Zani, l’emir de Qatar, pretén construir la mesquita més gran d’Europa a Barcelona. L’emplaçament triat és el de la plaça de toros Monumental, per la qual l’emir pagaria 2.200 milions d’euros al grup Balañá, han explicat a diversos mitjans fonts properes a la negociació.

El temple, segons les mateixes informacions, podria acollir 40.000 persones i comptar amb un minaret de 300 metres d’altitud. A més, disposaria d’un centre d’estudis corànic capaç d’acollir 300 estudiants, una sala de conferències, un museu d’art i història de l’Islam i un centre de recerca, així com un vessant més comercial amb restaurants i altres locals. Seria, per tant, la tercera mesquita més gran, només superada per les de La Meca i Medina. Si el projecte es porta a terme, Barcelona deixarà de ser l’única gran ciutat de l’Estat sense un gran temple per a l’oració de la comunitat musulmana.

Encara que la família Balañá no ha confirmat la venda, aquesta operació, que dependrà del vistiplau municipal, es dóna per feta en la comunitat musulmana de la capital catalana. El temple s’erigiria en un termini de cinc anys i estaria operatiu cap al 2020. De les obres s’encarregarien les firmes alemanyes KSP Engel, Zimmermann Architekten, Krebs i Kiefer International.

El promotor
Mowafak Kanfach, ciutadà sirià que viu a Barcelona i que ha promogut activament durant anys la construcció una mesquita a la capital catalana, ha explicat a El Mundo que va recórrer a la capacitat financera de l’emir de Qatar per fer realitat el temple. Kanfach, fundador de la Federació Islàmica de Catalunya (FIC) i col·laborador de la fundació Nous Catalans, ha reconegut al mateix diari que no necessitaven un espai tan gran, però que van aprofitar que el de la Monumental “estava lliure”. “Els barcelonins haurien d’estar orgullosos que els musulmans transformin el dolor dels toros en un espai espiritual”, ha declarat el mateix Kanfach a 20minutos.es.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides