Francesc Homs, un anti-sistema a la cort del rei Artur

“El Rei Joan Carles ha abdicat per continuar mantenint el negoci familiar”. Es tracta d’una afirmació que encaixa perfectament amb la tradició ideològica de l’esquerra radical republicana. No entronca, en canvi, amb els posicionaments tradicionals de CiU. Però vivim temps de canvis i d’ençà que la coalició que lidera Artur Mas va apuntar-se a l’independentisme, tot és possible. Fins i tot que el portaveu del Govern de Mas i conseller de la Presidència, Francesc Homs sigui l’autor de la frase.

La va pronunciar en un acte organitzat per la Generalitat a Ginebra. Homs va queixar-se als suïssos que a Catalunya no els deixen muntar una consulta sobre la independència mentre que en aquest país fan consultes populars cada dos per tres. No em consta, de tota manera, que s’hi hagi fet cap referèndum proposant que un cantó suís es pugui declarar independent.

En tot cas, l’agressivitat verbal d’Homs no s’adiu amb les formes parlamentàries i diplomàtiques a què ens tenia acostumats històricament CiU. De fet, a Artur Mas li costa un món pronunciar la paraula independència. El seu portaveu, pel que sembla, té camp obert per dir les coses sense massa embulls.

L’endemà hi havia una manifestació a la plaça de Sant Jaume per reclamar que es convoqui un referèndum sobre si Espanya ha de continuar sent una Monarquia o convertir-se en una República. Hi vaig anar amb l’esperança de veure si apareixia Homs embolicat amb una bandera republicana, cridant “Borbones, ladrones, estamos hasta los cojones” i cremant contenidors.

Ni ell ni cap dirigent destacat de CiU o del Govern català s’hi van deixar caure. Però pel camí que anem jo no descartaria res, en el futur immediat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides