Adjudicat a FCC el sobrecost de 7 milions de l’Audiència

L'empresa de Koplowitz s'ha endut el contracte de la reforma i l'ampliació sense concurs públic
Obres a l'Audiència
Obres a l'Audiència

El BOE d’aquest divendres inclou l’adjudicació a l’empresa Fomento de Construcciones i Contratas del contracte d’obres complementàries per a la reforma de l’edifici de l’Audiència Nacional a Madrid. El pressupost de 13,3 milions previst inicialment ha quedat curt i amb l’afegit de 6,8 milions que recull el Butlletí passarà a ser de gairebé 20 milions d’euros.

FCC es va adjudicar al 2011 les obres d’ampliació de l’edifici mitjançant un procés de negociat sense publicitat, informa la web elboenuestrodecadadia. Aquest sistema evita el concurs públic i la concurrència de més empreses que les que escull el ministeri de Justícia per participar-hi. Pel què fa a l’ampliació, la Llei de contractes del sector públic permet que les obres complementàries se les pugui quedar de forma directa la mateixa empresa que està fent les originals.

Els contractes sense concurs escapen fins i tot la lupa del BOE. Perquè no obliguen les administracions a publicar els dossiers que expliquin quin tipus de tasca cal realitzar ni els motius pels quals s’ha hagut d’ampliar el pressupost.

L’ampliació de l’Audiència ha dut molta polèmica entre els veïns, que es queixen que s’estan aixecant més plantes de les permeses legalment. Tot i que tant l’alcaldia madrilenya com el ministre Gallardón neguen la il·legalitat, el dirigent va modificar el projecte amb la redacció d’un pla especial que modificava el pla d’urbanisme. Va ampliar l’edificabilitat i va annexionar a l’edifici la meitat d’un pàrquing públic que hi ha la plaça de la Villa de París, on es construiran les noves dependències de l’Audiència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides