Punxa la crida a les urnes de l’ANC

Forcadell repetirà de presidenta, però acompanyada de noms acusats de ser poc transparents
carme forcadell
carme forcadell

Fa un any que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vivia una crisi interna que feia posposar les eleccions al Secretariat Nacional de l’ens. Impugnacions de candidatures i sancions a alguns membres obligaven la Junta Electoral a suspendre cautelarment, amb una setmana de marge, els comicis que s’havien de celebrar l’11 de maig.

Un any després, Carme Forcadell repetirà com a presidenta de l’entitat. Però els resultats d’aquest cap de setmana aixequen ombres sobre els suports i la confiança dels militants en la dirigent i el seu equip de treball. Forcadell pilotarà l’ANC després d’haver rebut el suport de 2.855 socis. Només han anat a votar 6.500 dels més de 31.000 que tenien dret de vot.

Jaume Marfany (2.105); Ferran Civit (2.078); Ignasi Termes (1.902); Rosa Alentorn (1.790); Irene Martín (1.713), Josep Albertí (1.630), Jordi Martínez (1.567); Ricard Gené (1.536) i Jaume Terribas (1.536) formaran part de la direcció.

Un cop que l’ANC proclami aquest dimarts oficialment els resultats de les votacions, els 25 candidats amb més suports passaran a formar part del secretariat nacional, que es constituirà el 17 de maig en un ple que escollirà el president, vicepresident, tresorer i secretari.

Forcadell tindrà feina en endreçar l’ens. Més enllà del futur que ha de jugar el corrent intern Essència, un dels homes forts de la direcció, Pere Pugès, ha estat objecte de crítiques que l’acusen de no ser clar amb els comptes de l’entitat.

El diari ‘Crónica Global’ cita el bloc ‘Barcelona news town‘ per fer-se ressò d’un suposat ‘forat’ de 75.000 euros en la gestió del Concert per la Llibertat. “Exigim que Carme Forcadell eviti que Ricard Gené, Jordi Manyà, Joan Contijoch, Victor Cucurull i el mateix Pugès, infiltrats per robar i intoxicar a l’ANC, es quedin amb els diners de tanta gent bona”, recull el bloc, que acusa totes les persones citades de guanyar les eleccions gràcies a aquests diners. Alguns dels noms que cita el bloc repetiran en el secretariat.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari