Cinc diputats catalans cobren per allotjaments innecessaris

Cada polític amb casa a Madrid que no renuncia a l'ajuda del Congrés costa 1.823 euros de mitjana
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El representant d’Unión Progreso y Democracia (UPyD) per València Toni Cantó ha tornat a exposar aquesta setmana el cas dels parlamentaris espanyols que reben ajuts per allotjar-se a Madrid malgrat disposar, almenys, d’una casa a la capital de l’Estat.

62 diputats es troben en aquesta situació. Cantó és un d’ells, però dóna l’ajuda que rep a una ONG, cosa que no fan 34 representants del Partit Popular, 25 dels socialistes, un de Convergència i Unió i un altre de Coalición Canaria.

Aquest és el cas de cinc catalans: Meritxell Batet (PSC, per Barcelona), Mercè Pigem (CiU, per Barcelona), José Luis Ayllón (PP, per Barcelona), José Ignacio Llorens (PP, per Lleida) i, el més conegut, el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

En total, es calcula que el Congrés s’ha gastat al voltant de 350.000 euros en pagar l’allotjament a Madrid de tots ells durant el primer trimestre del 2014. La mitjana que es gasta en cadascun dels polítics que no necessiten aquest suport econòmic és de 1.823 euros, percepció mensual que, a més, és exempta de tributació.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari