El català Manuel Valls, Primer Ministre francès

Els resultats de les municipals precipiten l'anunciat relleu de Jean-Marc Ayrault
manuel valls
manuel valls

Nascut a Barcelona, el socialista Manuel Valls ha rebut l’encàrrec del president francès, François Hollande, de formar un nou govern, després de la dimissió del primer ministre, Jean-Marc Ayrault. Fins ara ministre de l’Interior, Manuel Valls ha marcat un fort perfil propi en l’equip d’Hollande i apareixia com el dirigent socialista més ben valorat per l’opinió pública francesa.

El desencadenant d’aquest recanvi en la prefectura del govern han estat els discrets resultats obtinguts pel Partit Socialista Francès (PSF) en les recents eleccions municipals, la segona volta de les quals es va celebrar aquest passat diumenge. Encara que el PSF va retenir importants alcaldies, com les de París, Lió, Lille, Rennes, Nantes, Estrasburg o Montpeller, va perdre, en canvi, importants bastions, com Tolosa de Llenguadoc, Reims, Saint-Étienne, Angers, Amiens o Llemotges.

Aquesta “dolça derrota” ha precipitat els esdeveniments i ha confirmat els rumors que, des de fa setmanes, apuntaven a un imminent canvi en el Palau de Matignon, seu oficial del primer ministre. Encara que l’economia francesa manté una lleu tònica positiva, la borrasca de la crisi que assota a Espanya i Itàlia també apunta sobre l’hexàgon.

El nomenament del català Manuel Valls és la carta que es guardava el president François Hollande per rellançar el seu mandat, que ha experimentat una inflexió a la baixa. El període de tres anys que li queda per davant serà decisiu per a la seva reelecció i ha decidit confiar l’acció de govern a l’enèrgic Manuel Valls.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari