La Generalitat s’ennuega amb les beques menjador

La demanda d'ajudes alimentàries creix a un ritme molt superior a la partida pressupostada

Daniel de Alfonso (Oficina Antifrau)
Daniel de Alfonso (Oficina Antifrau)

Augmenta el dèficit de les ajudes alimentàries per a escolars malgrat el compromís de la Generalitat per cobrir les sol·licituds aprovades. La demanada de beques menjador creix a un ritme molt superior a la partida pressupostada pel Govern català.

El Parlament de Catalunya va aprovar una moció, el 3 de juliol, que instava el Govern a garantir, per mitjà d’un pla de xoc de garantia alimentària i una partida pressupostària oberta, que per al curs 2013 – 2014 cap infant no es quedi sense una beca de menjador per limitacions pressupostàries.

Però aleshores, la diputada nacionalista Anna Figueras ja va alertar que les mocions parlamentàries «són el fruit de la lluita entre grups per veure qui aconsegueix el millor titular». La definició casa perfectament amb el text aprovat a la Cambra a principi d’estiu i del qual encara s’espera el seu compliment. Dissortadament, una més de la llarga llista de mocions aprovades pel Parlament que mai es van arribar a complir.

En el curs actual, complir els requisits que es demanen no comporta rebre la beca. Perquè els diners que hi dedica la Generalitat són insuficients, o creixen en menor mesura, que la demanda. Només a dues comarques catalanes, Baix Llobregat i Vallès Occidental, la xifra de sol·licituds sense cobertura supera les 8.000.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari