L’ajust pendent del Govern

La despesa en personal del sector públic és un 18% major que abans de la crisi
Protesta Justicia
Protesta Justicia

Lluny de posar a dieta l’Administració, les dades relatives al cost del personal funcionari i contractat se situaven, l’any passat, un 18,1% per sobre del nivell en què se situaven abans de la crisi, segons el portal econòmic ‘elEconomista’.

En termes absoluts, el cost de personal dels tres nivells d’administració pública va ser de 116.087 milions d’euros. Al 2006 era de 98.261.

Si la partida destinada al sector públic no és bastant eloqüent, pel que fa al desemborsament de personal les xifres no donen lloc a cap mena de dubte: del 2006 al 2010 aquest capítol experimenta un creixement de gairebé un 30%. El màxim va ser al 2009, quan la despesa en recursos humans va ser de 125.710 milions.

Encara que la despesa va començar a descendir al 2010, ho ha fet a un ritme tan lent que dos anys després, al 2012, quan segurament es va tocar fons, la partida de personal encara era un 20% superior a la de l’inici de la crisi.

L’últim butlletí del Banc d’Espanya posa en alerta el Govern davant un possible incompliment de l’objectiu de dèficit per aquest 2013. El nivell administratiu que més pressupost té és l’autonòmic, doncs suposa gairebé la meitat del total de la partida. I el que té més descontrol és el municipalisme (Diputacions, Ajuntaments?), que van incrementar la despesa un 40% entre 2006 i 2009.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides