Anul·len un desnonament per dues quotes impagades

El jutjat considera l'execució bancària "desproporcionada, injustificada i abusiva"
Desnonament Sant Pau 109
Desnonament Sant Pau 109

El Jutjat de primera instancia número 10 de Santander ha dictat una interlocutòria que anul·la una execució hipotecària de setembre de l’any passat perquè la considera abusiva. L’ordre del jutjat, segons recull ‘elEconomista‘, arriba després del canvi legislatiu aprovat aquest maig, segons el qual es permet el deutor oposar-se i el jutge conèixer d’ofici els preceptes, que si són abusius poden frenar l’execució.

Donat que l’execució hipotecària va venir per l’impagament de només dues quotes, en virtut d’una clàusula de venciment anticipat que ara es consideraria nul·la, aquesta queda aturada. La clàusula permetia donar per vençut anticipadament el préstec i reclamar la totalitat del deute per capital i interessos en cas de la “manca d’algun dels venciments de capital, interessos o quotes mixtes o altres obligacions” relacionades amb el préstec.

La legislació actual fixa com a mínim un límit de tres quotes impagades per a l’execució. Per al jutjat, l’ordre suposa una mesura “absolutament desproporcionada, injustificada i abusiva”.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari