Fre als abusos de Ryanair

Un jutjat de Madrid anul·la vuit clàusules de la companyia aèria
Sense títol
Sense títol

Cobrar 40 euros per imprimir la targeta d’embarcament a l’aeroport és una clàusula, per desproporcionada, declarada nul·la pel jutjat Mercantil número 6 de Madrid. La justícia considera que aquesta mesura implementada per la companyia aèria Ryanair és una “penalització per al passatger”.

La sentència, que aquest dijous ha explicat l’Organització de Consumidors i Usuaris, també declara nul·la l’exigència de documentació conforme als reglaments interns de Ryanair, que ara denega la validesa del llibre de família, el passaport no necessàriament en vigor, el carnet de conduir o el permís de residència.

Tampoc considera legal l’obligació de la companyia irlandesa de sotmetre els clients a la llei del seu país, per la qual cosa no es podrà exigir els passatgers que presenten allà les seves demandes.

Ni s’accepten, finalment, les clàusules que permeten la companyia cobrar un import indeterminat en concepte d’emmagatzematge, si no es recull l’equipatge tan bon punt s’arriba a destí, ni la que permet la modificació unilateral del vol per part de Rayanair.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari