El PP defensa CiU i ataca Esquerra

Montoro exculpa Convergència del finançament català i insisteix a responsabilitzar ERC
Ministre Montoro
Ministre Montoro

La deriva sobiranista de CiU va provocar la ruptura del pacte de govern implícit amb el Partit Popular durant la passada legislatura i la convocatòria d’eleccions, després de les quals els convergents van substituir als populars per Esquerra per mantenir-se en el poder i governar en minoria. Aquesta decisió no va agradar gens en el PP, que ara ha emprès una campanya de desprestigi dels republicans.

La intenció del PP és danyar la imatge d’Esquerra, el partit que pressiona a CiU cap als seus postulats més independentistes. Per a això, culpen els republicans del “deficient” finançament de Catalunya, per formar part del tripartit que va negociar l’Estatut, com si s’haguessin oblidat que va ser l’actual president de la Generalitat, llavors capdavanter de l’oposició, Artur Mas, qui va tancar l’acord amb José Luis Rodríguez Zapatero en el palau de la Moncloa.

En l’última setmana s’han repetit els atacs del PP a Esquerra en aquest sentit. Fa uns dies va ser el portaveu del PP al Congrés, Antonio Alonso, qui va comminar Ciu a queixar-se als seus socis de Govern pel finançament català, a preguntes dels periodistes als passadissos de l’hemicicle. Aquest dimarts ha estat el Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, el que ha respost a una pregunta de Josep Antoni Duran i Lleida, aquesta vegada dins de la sala de plens, en els mateix termes.

Montoro ha exculpat els convergents dels problemes financers de la Generalitat i ha assenyalat Esquerra com a responsable de la situació, per la seva participació en el tripartit. La repetició en menys d’una setmana del mateix argument deixa entreveure que el PP ha decidit llançar un cable a CiU a costa d’atacar Esquerra.

 

En aquesta mateixa intervenció, Montoro ha explicat que l’Estat espanyol ha aportat més de 25.000 milions d’euros en els últims dos anys a Catalunya per ajudar-la amb els seus problemes de liquiditat i que a finals d’aquest any no quedarà cap proveïdor de la Generalitat sense cobrar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides