Incompatible, però legal

Antifrau no veu indicis de delicte en el cas del director del CatSalut, tot i reconèixer la incompatibilitat de càrrecs
Josep Maria Padrosa, director del CatSalut
Josep Maria Padrosa, director del CatSalut

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha tancat la investigació oberta sobre la presumpta incompatibilitat de càrrecs del director de CatSalut, Josep Maria Padrosa, sense veure-hi indicis de delicte. La investigació es va obrir arran d’una denúncia de la Plataforma d’Afectats per les Retallades Sanitàries (PARS), que va evidenciar que Padrosa era apoderat de sis empreses privades del hòlding Corporación Fisiogestión que han facturat a l’administració catalana més de 35 milions d’euros en els últims tres anys.

 

L’OAC ha arxivat el cas, però ha enviat una còpia del seu informe a l’Autoritat Catalana de la Competència perquè avaluï els contractes de Corporación Fisiogestión amb el Departament de Salut, mentre Padrosa ha estat director del CatSalut. Antifrau també reclama a la Generalitat que garanteixi que els seus alts càrrecs presentin les declaracions d’incompatibilitats en el termini previst, condició que no va complir Padrosa.

 

Segons l’informe de l’OAC, Padrosa va compaginar durant més de dos anys el seu càrrec a Salut amb els poders a les empreses de Corporación Fisiogestión, com havia denunciat la PARS, vulnerant per tant la llei d’incompatibilitats. Però Antifrau considera que no va fer ús d’aquests poders i no hi veu, per tant, indicis de delicte.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari