Wert no n’aprèn

L'obstinació del PP a legislar l'educació amb criteris ideològics torna a revolucionar el sector que dijous que ve sortirà al carrer per dir un 'no' clar i rotund a la LOMCE
PAH Girona
PAH Girona

Hi ha lleis que neixen amb data de caducitat. L’última és la nova reforma de l’educació, la LOMCE, que l’oposició al complet -llevat d’UPyD- ha assegurat que revocarà quan el Partit Popular (PP) perdi la majoria absoluta. El ministre d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, s’ha obstinat a aprovar una norma que abans de ser votada al Congrés es va guanyar una convocatòria de vaga a tot el país. El dijous 24 d’octubre, la comunitat educativa espanyola sortirà al carrer per rebutjar-la i demanar-ne la derogació.

 

El precedent de la vaga indefinida de les Illes Balears, on el Govern regional ha reformat el sistema bilingüe sense consultar amb la comunitat educativa, no ha servit de lliçó per al ministre més mal valorat del Govern espanyol. L’èxit de convocatòria i solidaritat amb els docents a les illes mediterrànies ha esperonat els sindicats nacionals que es plantegen una protesta més radical en els pròxims mesos després d’aquesta jornada de vaga del dia 24 si l’Executiu no rectifica.

En aquesta línia es va mostrar Amparo Burgueño, secretària general de la federació d’ensenyament Fete-UGT, a l’hora de registrar la convocatòria de la vaga a Barcelona. Burgueño aposta per una tardor de constants mobilitzacions i iniciar una vaga indefinida a partir de 2014. També els estudiants es plantegen aquesta opció. Ana García, secretària general del Sindicat d’Estudiants, va respondre en la presentació de la manifestació que no descarta una vaga indefinida de l’alumnat davant d’aquesta situació “molt greu”.

Aquesta serà la segona vaga general de l’ensenyament que visqui el ministre Wert en mig any, després de la reeixida protesta del passat 9 de maig. La convocatòria va a càrrec de la Plataforma Estatal per l’Escola Pública, que uneix alumnes, pares i docents i altre personal dels centres educatius a tot Espanya. A més de la reforma educativa, els manifestants lluitaran contra la pujada de taxes de les matrícules universitàries i les “retallades en beques”.

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI DE EL TRIANGLE

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.