La PAH mou fitxa

Exigeix una reunió amb les administracions i la Sareb per concedir un lloguer social als inquilins de Salt
Acció de la PAH, aquest dijous a la conselleria de Territori, per evitar el desallotjament del bloc de Salt
Acció de la PAH, aquest dijous a la conselleria de Territori, per evitar el desallotjament del bloc de Salt

L’exhibició de força mostrada dimecres a Salt (Girona) per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha servit els seus activistes per reclamar una reunió urgent amb la Generalitat i la Sareb per negociar el lloguer social de pisos buits per a gent que s’ha quedat sense sostre.

A més de la mobilització de 800 persones vingudes de tot Espanya per parar el desnonament de les 16 famílies que viuen en el bloc ocupat de Salt, la PAH compta amb la resolució del Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg que para temporalment l’ordre judicial de desnonament. Una mesura cautelar que, segons els activistes, suposa un “toc d’atenció” a les administracions espanyoles i “exigeix un canvi radical en la política de la Sareb”.

Estrasburg dóna fins al 24 d’octubre perquè el Govern d’Espanya exposi quines són les mesures que les autoritats locals pretenen implementar per prevenir la vulneració dels articles, que defensen el dret a un domicili, recollits en la Convenció Europea de DDHH.

La PAH exigeix a les autoritats que la reconeguin com a interlocutora per a una “reunió urgent” a tres bandes, juntament amb les administracions competents i el banc, i solucionar el problema. Per a la Plataforma, la solució passa per regularitzar la situació dels 43 inquilins, la meitat menors d’edat, del bloc de Salt a través d’un lloguer social.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.