Arxivades les “irregularitats” de l’exministra Aído

El Tribunal de Comptes havia detectat adjudicacions sense procediment obert
Aido
Aido

El Tribunal de Comptes va aprovar al 2011 un informe que destapava “irregularitats” en la gestió de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere durant els anys 2008 i 2009, quan Bibiana Aído era la ministra d’Igualtat. Aquest informe, fins avui pendent de debat al Parlament, va fer obrir unes diligències d’investigació que s’han arxivat.

El Tribunal de Comptes va detectar que al 2008 els òrgans de contractació de la Delegació de Violència de Gènere “no van utilitzar, com a regla general, el procediment obert com a procediment d’adjudicació”, malgrat que la Llei de Contractes el fixa com a ordinari.

Ramón Álvarez de Miranda, president del Tribunal, ha aprofitat la presentació a la Cambra de l’informe fiscalitzador per explicar que s’han arxivat les diligències d’investigació obertes arran de la seva elaboració.

Davant les crítiques del bàndol socialista per un suposat ús polític del document, Álvarez de Miranda ha argumentat que “l’informe desenvolupa irregularitats de la contractació a l’hora de formalitzar els expedients”.

L’informe apunta a dos expedients per un import de 5,5 milions que van ser adjudicats de forma directa a la mateixa empresa al·legant raons d’urgència. Segons el president del Tribunal, això va poder comportar “manca de transparència”.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari