A cops de porra a Panrico

La plantilla de Santa Perpètua manté la inactivitat i assegura que l'empresa té diners per pagar la nòmina endarrerida
Moguda a Santa Perpètua
Moguda a Santa Perpètua

Els Mossos d’Esquadra han carregat aquest dilluns al matí contra els prop de 200 treballadors en vaga de Panrico que es manifestaven a la porta del centre que l’empresa té a Santa Perpètua de Mogoda. Després d’intentar pactar sense èxit una solució amb els vaguistes que impedien l’accés al personal d’administració, la brigada antidisturbis de la policia ha actuat amb el resultat d’algun contusionat.

La direcció de Panrico ha demanat els seus treballadors que desconvoquin la vaga i reprenguin la feina per assegurar que els productes de l’empresa, com Donuts o Bollycao, arribin frescos a les prestatgeries. Després que la plantilla s’hagi desentès del pacte que garantia la producció a canvi de cobrar la nòmina impagada de setembre, l’empresa ha advertit que l’acord “és legal i legítim” i que per tant, s’ha de complir.

No és un preacord ni una entesa verbal, sinó un document signat “legal, legítim i vinculant amb eficàcia per a tota la plantilla i que afecta tots els centres”, assegura el comunicat emès per l’empresa amb seu a Esplugues de Llobregat, i amb un dels principals centres de producció a Santa Perpètua de Mogoda.

Precisament en aquest centre de treball del Vallès és on la companyia ha focalitzat l’avís, en considerar que el clima de crispació que afecta la plantilla “pot lesionar el dret al treball d’aquelles persones que vulguin accedir al seu lloc per complir amb les seves obligacions“.

La resta de plantes que la companyia té a Madrid, Valladolid, València o Saragossa operen amb normalitat.

La plantilla es defensa, prepara mobilitzacions i assegura que ningú de la direcció s’ha posat en contacte amb ells. El president del comitè d’empresa de Panrico a Santa Perpètua, Ginés Salmerón (CCOO) ha indicat que el primer producte, que es produeix exclusivament al Vallès, i que en 3 o 4 dies desapareixerà de les prestatgeries seran els Donetes.

Des del comitè asseguren que la companyia té diners, després d’aconseguir un crèdit avalat per la Generalitat de cinc milions. “Amb aquests diners podrien haver pagat totes les nòmines pendents”, conclouen.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari