Descontrol amb les pilotes de goma

El cap de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos ha reconegut que no hi ha un control sobre l'ús de les pilotes de goma
Brimo
Brimo

El cap de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra, Marc Caparrós, ha declarat aquest dilluns com a testimoni davant el jutge que porta el cas Ester Quintana i ha explicat que el recompte de pilotes de goma utilitzades després d’una actuació policial es fa manualment, sense que s’elabori cap tipus d’acta.

 

En aquest sentit, l’advocada de Quintana, Laia Serra, ha apuntat que en la seva declaració el cap de la Brimo ha reconegut una “sèrie de deficiències” en la fiscalització del funcionament d’aquest cos policial. Una afirmació que demostra, segons la seva opinió, que fins ara no s’estava fent amb rigor aquest control.

 

Caparrós ha declarat davant el titular del jutjat d’instrucció número 11 de Barcelona per donar la seva versió sobre el cas de la dona que va perdre un ull, a causa d’un presumpte impacte d’una pilota de goma, durant la vaga general del 14 de novembre de l’any passat. El cap de la Brimo ha explicat que es faran canvis en el sistema de control i recompte de les pilotes després d’una actuació dels agents antiavalots.

 

En la seva declaració ha assegurat que durant aquella jornada de protesta no es van disparar pilotes de goma perquè el director general de la Policia, Manel Prat, no va donar l’ordre, però ha reconegut que no existeix cap document que confirmi aquest procediment. Les actuacions dels agents de la Brimo es fiscalitzen a partir de la declaració de cada responsable de les furgonetes desplegades.

 

El cap de la Brimo també ha justificat la decisió d’apartar del cos a sis agents de la furgoneta 414 que es trobava molt a prop de la zona on va resultar ferida Ester Quintana, a la confluència de Gran Via amb Passeig de Gràcia. Caparrós ha dit que se’ls ha apartat per una pèrdua de confiança provocada per les contradiccions en les seves declaracions. De fet, aquests agents van afirmar davant el jutge que ningú els havia interrogat i aquest dilluns el cap de la Brimo ha reiterat que ell mateix els va interrogar.

(Visited 264 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari