L’angoixa dels subalterns

Les privatitzacions enfosqueixen el futur tant d'aquest cos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya com dels seus interins
Sense títol
Sense títol

Els subalterns de la Generalitat, el cos de funcionaris que s’ocupa de tasques de recepció o de manteniment de les institucions, «estan aterrats», segons CC.OO, pel degoteig de privatitzacions en els àmbits dels serveis que desenvolupen.

El Departament de Governació ja ha iniciat les externalizaciones. Les empreses Aravinc i Tusa s’han adjudicat els contractes de la conselleria de Francesc Homs per prestar els serveis de correu i valisa, que fins ara feia el personal de l’administració.

Mentre perilla el treball de més de 6.000 interins, després que Funció Pública hagi informat als sindicats que el personal de l’àmbit administratiu i tècnic que resulti cessat per concursos interns de trasllat no serà recol·locat, el Govern català té actualment 1.752 places de comandaments i singulars ocupades de forma provisional, sense reserva, i que en la majoria de casos han superat els sis mesos de la seva ocupació, pendents de la convocatòria del concurs específic de mèrits i capacitats.

«Aquests són els que s’haurien de treure perquè no tenen carrera administrativa», diu Silvia Cegarra, de CC.OO, qui augura que aquests càrrecs «no sortiran» i que, en canvi, «la patacada forta se la pegaran els altres, que cobren 800 euros al mes».

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET EN LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 230 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari