El nou curs escolar ha començat molt calent

Els docents reclamen que la plantilla hauria d'haver augmentat en 500 mestres i defensen l'escola pública contra les retallades
Rigau
Rigau

Ja ha començat el nou curs escolar a Catalunya, i ho ha fet amb les mateixes reivindicacions dels darrers anys per part del sector educatiu. El curs 2013-2014 s’inicia amb un total d’1.550.871 alumnes, el que suposa 20.674 alumnes més que el curs anterior. Els docents reclamen que la plantilla hauria d’haver augmentat en 500 mestres, a causa de l’increment d’aquests més de 20.000 alumnes i les reduccions de plantilla d’altres anys.

 

Des dels sector educatiu lamenten que aquest curs es repeteixin alguns del problemes que denuncien, com ara l’increment de la ràtio d’alumnes a les aules i que no es cobreixi amb més personal docent a les escoles per fer front a aquesta problemàtica. Segons dades de l’USTEC-STEs, el sindicat majoritari en l’escola pública, en el últims tres anys l’increment de la ràtio ha estat d’un 20% a les aules catalanes.

 

En declaracions a EL TRIANGLE, la nova portaveu de l’USTEC-STEs, Ana Elvira, que ha agafat el relleu de la històrica dirigent sindical en el món educatiu, Rosa Cañadell, denuncia que “la càrrega per al professorat és molt més gran” en aquest nou curs escolar.

 

Ana Elvira també critica la política de substitucions que aplica el Departament d’Ensenyament de la consellera Irene Rigau, que només autoritza una substitució si la baixa és de 15 dies com a mínim. En aquest sentit des del sindicat USTEC-STEs reclamen que la substitució sigui des del primer dia i amb el 100% de la jornada coberta, perquè ara s’aplica fins al 85%.

 

Una demanda que comparteix la secretària general de la Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya, Montse Ros, que afirma que des de 2008 s’han admès més alumnes a l’escola pública i en canvi “s’han perdut professors”. Ros considera un “embolic” la forma d’aplicar les substitucions dels professors o professores que estan de baixa i critica aquesta mesura qualificant-la com un “invent de la consellera Rigau”. La dirigent de CCOO també lamenta que s’hagi tocat la partida pressupostària destinada al personal que dóna suport als alumnes que tenen alguna discapacitat i que necessiten atenció més especialitzada.

 

POTS LLEGIR TOTA LA INFORMACIÓ COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE 

(Visited 32 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari