El iot de Díaz Ferrán

L'expresident de la CEOE ha intentat amagar a la Justícia la propietat del valuós iot que té entre el seu elevat patrimoni
Díaz Ferran
Díaz Ferran

L’expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha provat d’amagar la titularitat del seu valuós iot posant-lo a nom d’una empresa pantalla, segons un informe que la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha enviat al jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Eloy Velasco. El jutge Velasco està investigant el presumpte alçament de béns comés per Díaz Ferrán quan va vendre de forma fraudulenta el Grup Marsans.

 

L’Audiència Nacional ja va ordenar el juny de 2012 el bloqueig del iot de l’expresident de la patronal espanyola i exadministrador de Viatges Marsans, per evitar que aquest sarpés rumb a un territori fora de la Unió Europea. El vaixell s’anomenava Leuqar III, el nom al revés de Raquel, dona de l’empresari. A principis de 2012 Díaz Ferrán el va rebatejar amb el nom de Gihramar i hauria intentat traspassar-lo a una societat mercantil en un paradís fiscal. Aquest iot estaria valorat en uns 4 milions d’euros i té 27 metres d’eslora.

 

Díaz Ferrán, que es troba en presó preventiva des de desembre, disposa segons la Policia d’un important patrimoni valorat en 88 milions d’euros. Entre aquestes propietats auditades per la UDEF destaca un Castell qualificat per la Junta de Castilla-La Manxa com bé d’interès històric-artístic. La fortificació es troba dins d’una finca de 1.800 hectàrees valorada en 40 milions d’euros.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari